Iğdır Üniversitesi Şehit Bülent Yurtseven Kampüsü 76000 Iğdır info@serhatteknopark.com / 90476 223 0010

Türkiye’nin Öncü Teknoloji Şirketlerinden Creentech, Serhat Teknopark’ta Yer Alacak!

Türkiye’nin Öncü Teknoloji Şirketlerinden Creentech, Serhat Teknopark’ta Yer Alacak!

Türkiye’de bilgi teknolojileri alanında yetkin bir entegratör olarak konumlanan ve danışmanlık desteği ile öne çıkan Creentech, Üniversitemiz bünyesinde kurulan Serhat Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde (Serhat Teknopark) yer alacak. Şirket, 50’ye yakın personeliyle Iğdır ile komşu ülkeler arasında geniş bir ticaret ağı oluşturacak.

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ile Sehat Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Metin Duyar, bilgi teknolojileri alanında Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden Creentech’in yetkilileriyle iş birliği görüşmesi gerçekleştirdi.

Üniversite – sanayi iş birliği çerçevesinde gerçekleşen görüşmede, Creentech şirketinin Iğdır Üniversitesi bünyesinde kurulan Serhat Teknopark’ta AR-GE merkezi kurması yönünde anlaşmaya varıldı.

Bu kapsamda Creentech şirketi, 50’ye yakın personeliyle Üniversitemiz Serhat Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde AR-GE çalışmaları yapacak.

Şirket aynı zamanda Güney Kafkasya ülkeleri ile ticaret ağı oluşturarak bölgesel kalkınmaya katkı sunacak.

Diğer taraftan Iğdır Üniversitesi akademisyenleri de şirketin AR-GE faaliyetlerine danışmanlık yapacak ve geliştirilen projelere yüksek lisans – doktora öğrencileri dâhil edilerek hem yeni fikirler üretilecek hem de öğrencilerin güncel iş yaşamına adım atması sağlanacak.

“Üniversite-Sanayi İş Birlikleri, Ülke Ekonomisine Katkı Sağlayan Önemli Bir Mekanizmadır”

Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, üniversite-sanayi iş birliklerinin bilgi ve deneyimin karşılıklı olarak paylaşıldığı, ülke ekonomisine katkı sağlayan önemli bir mekanizma olduğunu ifade etti.

Rektör Alma ayrıca “Donanım alanında uzmanlaşmış olan şirketimizle yapacağımız iş birliği, öğrenci ve akademisyenlerimizin gerçek dünya problemleri üzerinde çalışmasına ve katma değer yaratan çözümler üretmelerine olanak tanıyacak. Bunun sonucunda geliştirilen projeler ülke ekonomisi başta olmak üzere Iğdır Üniversitesine önemli katkılar sağlayacak. " dedi.

Görüşme, yapılan değerlendirmelerin ardından hatıra fotoğrafı çekilmesi ve başarı dilekleri ile sona erdi.

İletişim

Iğdır Üniversitesi Şehit Bülent Yurtseven Kampüsü 76000 Iğdır

info@serhatteknopark.com / 90476 223 0010